Alım kuburunun yanlarına kubur boyunca sıralanan filtreler fan yardımıyla filtre bezlerinin içinden havayı emer. Tozlar filtre bezlerinde kalır. Aspirasyon bittikten sonra patlaç valflerle belirli periyotlarda filtre bezlerine basınçlı hava verilir. Filtre bezleri temizlenerek toz, alım kuburunda sisteme geri kazandırılır.
Basit ve etkili tasarım.
Filtre torbası, genelde polyester iğneli keçeden olup, silindir şeklindeki tel kafes çevresini saran torbaya iskelet vazifesi görür. Torba, kafes ve venturi komple bir ünite olarak delikli plaka üzerine otururlar. Üfleme boruları her sıra torba grubunun üzerine monte edilmiştir.
Üfleme boruları venturi boğazına gelecek şekilde her venturi üzerinde merkezlenmiştir. Tozlu gaz veya hava filtre içine, vakum ve basınç ile girdiğinde temizleme sistemi aşağıdaki gibi çalışır.
Elektronik program ünitesi timer (normalde kapalı) pilot selonoid valfe enerji sinyalini gönderir ve açılmasını temin eder. Diyafram valf içindeki basınçlı hava pilot valfin açılması sonucu boşalır. Çok kısa süreli çalışma ile basınçlı hava ani olarak basınçlı hava tüpünden üfleme borusuna ve oradan da üfleme borularından venturi boğazına ve torbalara geçer. Venturiden geçiş sırasında sekonder havayı da beraberinde sürükler. Böylece o sıradaki bütün torbalar tamamıyla temizlenmiş olur.
Fark basınç sensörü filtre torbalarının değişim ya da temizlenme zamanının geldiği göstererek operatörü uyarıda bulunur.
Filtre gövdesi tamamıyla toz sızdırmaz olup delikli plaka tarafından alt ve üst olmak üzere 2 bölmeye ayrılmıştır. Üst gövde üfleme borularını muhafaza eder, selonoid ve diyafram valfları taşır ve filtrenin temizlenmiş gaz egzoz çıkışı bu bölmedir. Torbaların kontrolü ve bakımının yapılabilmesi için gövde de bakım kapakları bulunmaktadır. Kubur filtrenin her bölmesi için 1 adet hava tüpü mevcuttur. Torba dizilimi şekline göre borular ile hava dağılımı yapılır. Filtre en ve boyu ham madde alım kuburunun ölçüsüne göre değişebilir ona göre torba dizilimi şekli değişir.
Hayvan yemleri, küresel gıda endüstrisinde öncü bir rol oynar ve tüm dünyada hayvansal proteinlerin ekonomik olarak üretilmesini sağlar.
KeşfetYemmak, kepek peletleme tesislerinde fabrika yerleşimi, makine tasarımı, üretim, lojistik ve devreye alma işlemlerinin tamamında yer almaktadır.
KeşfetPancar küspesi, hayvanların tüketimine sunulan şeker fabrikası yan ürünüdür.
KeşfetYemmak, odun peletleme prosesinin ana makinesi olan pelet presinde yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla...
KeşfetPremiks ürünleri, yem katkı maddeleri olarak üretilir. Bunlar vitamin, mineral, enzim ve diğer bileşiklerden oluşur.
KeşfetSoya fasulyesi, yağlı tohumlar arasında protein oranı en yüksek olan...
KeşfetYemmak Kalitesini Sosyal Medyada Takip Edin!
Bize güvenmeniz için biz başkalarına güvenmiyor; üretim, montaj,
test ve satış sonrası hizmetleri tek bir çatı altında gerçekleştiriyoruz.
Yemmak kalitesini sosyal medya hesaplarından anlık olarak
takip etmek, güncel proje ve haberlerimizden bilgi sahibi olmak için bizi takip
edin!
Kurumsal e-bültenimiz Yem’max ile son gelişmelerden haberdar olun! Hayata geçirdiğimiz güncel projelerden, sektör trendlerine; şirket içi haberlerden ileri teknoloji makinelerimizin bilgilerine kadar bütün haberler siz de bir adımla ulaşabilirsiniz.
Abone Ol